woensdag 11 juli 2007

Frans Hermans - Get gedronke? (Limburgse CD)

Frans is ex-familie van me, dus ik kan wat bevooroordeeld zijn - in positieve of negatieve zin - , maar ik vond het een mooie CD, waarop hij - evenals ik - het verdwijnen betreurt van die mooie plekjes uit onze jeugd, en als een echte vent erop staat dat hij niet zal veranderen*.
 
Ik kocht de mini-cd voor een prikje bij Jos Laumen, die zijn winkel in de Limbrichterstraat onlangs sloot en alleen via Limbo Music op internet verder gaat.
 
Hieronder een drietal vermeldingen van Frans die ik op internet vond.
 
Wouter
 
 
* Het is geen onzin:
- Een vrouw trouwt met een man in de hoop dat hij zal veranderen, maar dat doet hij niet.
- Een man trouwt met een vrouw in de hoop dat zij niet zal veranderen, maar dat doet ze wel.
_________________________________________________

FRANS HERMANS - GET GEDRONKE

Mini CD + Clip

Voor velen zal de naam Frans Hermans niet echt vertrouwd in de oren klinken, maar voor insiders is het geen onbekende meer. In de jaren 80 begon Frans samen met Guido Frissen (Schintaler) en Paul Pinkers (Leff) het bandje Poach waarmee ze regelmatig in het voorprogramma van de Janse Bagge Bend speelde. Het repertoire was heel veelzijdig; eigen Nederlanstalig werk en Nederlands- en Engelstalige covers. In de late jaren 80 en begin 90 verlegde Frans z'n muzikale wegen naar de Amerikaanse rockmuziek met de bands Guardian en Paint it black. Door kennismaking met bassist Jo Janssen (Ummer d'r Neaver) switchte Frans naar ook Limburgstalig werk en schreef en schrijft hij teksten voor o.a. Andy Croonenberg, Ronald Pijls en Leff. Ook de Limburgstalige feestmuziek heeft ondertussen zijn schrijvers-capaciteiten ontdekt, zie het nummer Talisman van Marleen Mols. Als zanger/gitarist is Frans Hermans op dit moment actief met Volle gaas. Mede door het contact met singer/songwriter Bart Oostindie groeide het idee voor 'n solo CD met als resultaat deze "Get gedronke". Als bonustrack op deze CD de Clip van Kleinzoon.

MARLSTONE CDL2624
 

Frans Hermans

Get gedronke

Geheel in zijn eigen stijl is er een CD met vijf nummers verschenen van Frans Hermans. De vijf titels zijn Veuroetgang, Get gedronke, Ich veranger neet, Kleinzoon en Gewoon Oetein. Niet zomaar teksten, maar teksten die iets te zeggen hebben, op een gevoelige manier gebracht door deze jonge zanger en tekstschrijver. Extra op deze CD: een videoclip met het nummer Kleinzoon.

Marlstone, juni 2006, CDL 2614, www.marlstone.nl

 

FRANS HERMANS


Frans Hermans begon in de jaren 80 samen met Guido Frissen en Paul Pinckers de band Poach. Met Nederlandstalige en Engelse songs stond deze band regelmatig in het voorprogramma van de Janse Bagge Bend. Later speelde Hermans vooral Engelse en Amerikaanse rock in andere bands.
Na kennismaking met Jo Jansen maakte hij ook Limburgstalig werk. Hij schreef teksten voor Andy Crooneneberg, Ronald Pijls, Leff en Marleen Mols.
Frans Hermans is actief als zanger en gitarist in Volle Gaas maar maakte ook een solo-cd.


DISCOGRAFIE:

Mini-CD:

"Get gedronke" (Marlstone CDL 2614, 2006)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten