woensdag 18 april 2007

Actie Essent kolencentrale - Spaar een lamp bij Greenpeace

news@greenpeace.nl | 18 april 2007Essent helpt het klimaat om zeep

Greenpeace roept aandeelhouders op niet te investeren in kolencentrale
Greenpeace voert vandaag actie bij de aandeelhouders-vergadering van Essent in Den Bosch.
Hiermee protesteert Greenpeace tegen de plannen van Essent om een kolencentrale te bouwen. Zo'n centrale stoot per jaar evenveel CO2 uit als twee miljoen auto's bij elkaar. Door schone zeep uit te delen wil Greenpeace de aandeelhouders bewegen Essent voor schone energie te laten kiezen.
Lees verder


Nederland stijgt naar vierde plaats import Congolees hout

Nederland is de vierde importeur van Europa geworden van tropisch hout uit Congo. Ons land kocht in 2005 hout ter waarde van 4,6 miljoen euro, in 2006 steeg dat naar 16,9 miljoen euro.

Liesbeth van Tongeren, directeur van Greenpeace, biedt minister Koenders van Ontwikkelings- samenwerking het rapport 'Carving up the Congo' aan. Greenpeace vraagt minister Koenders om zich bij de Wereldbank sterk te maken voor het behoud van de Congolese oerwouden en voor het moratorium op nieuwe houtkapconcessies. De buitenlandse houtbedrijven in de Democratische Republiek Congo (DRC) houden er destructieve en illegale praktijken op na en werken deels op basis van corruptie. Kapbedrijven als OLAM, Sicobois, Danzer en NST dragen niets bij aan natuurbescherming, noch aan de Congolese economie, maar boeken hun winsten ten koste van de onvervangbare bossen en hun inwoners.
Lees verder

Een eerdere actie van Greenpeace

We hebben jouw hulp nu nodig!

Help mee de bossen te beschermen. Steun Greenpeace, dan help je mee onderzoek te doen naar het kappen van oerbossen en importeren van illegaal hout. Lobbyen bij bedrijven en overheden en voeren van actie.

Al met een klein bedrag per maand ondersteun je ons werk enorm!
Steun GreenpeaceLaatste week 1 miljoen spaarlampen

De laatste week van onze 1 miljoen spaarlampen campagne is ingegaan. De prijs naar lichtstad Parijs is al uitgereikt, maar je kunt ons nog wel helpen de miljoen te halen. Heb je je spaarlampen nog niet aangemeld? Doe voor aanstaande vrijdag mee op www.1miljoenspaarlampen.nl!

Greenpeace is bij de prijswinaars langsgegaan om de prijs uit te reiken en uiteraard hun spaarlampen te controleren. Check hier het filmpje dat gemaakt is bij één van de prijswinnaars thuis!
Lees verder
www.1miljoenspaarlampen.nl
De winnaars van de weekenden lichtstad Parijs Keep up the good work!


Tweede VN-klimaatrapport waarschuwing voor stroomproducenten

De gezondheid van miljoenen mensen, vooral in arme landen, loopt gevaar door klimaatverandering. Kustgebieden in landen als Nederland en Bangladesh lopen extra risico door de stijgende zeespiegel en steeds meer neerslag. Oceanen worden bedreigd door opwarming en verzuring, en het Amazonegebied verdroogt.
Lees verder


 • Actie Essent vergadering
 • Congo geplunderd
 • Laatste spaarlamp-oproep
 • VN-klimaatrapport  Greenpeace
  Greenpeace kan alleen in actie komen dankzij de steun van de donateurs. Greenpeace accepteert principieel geen giften van bedrijven en geen subsidie van de overheid. Alleen zo kunnen wij onafhankelijk ons werk blijven doen.

  Word daarom nu online donateur van Greenpeace

  Greenpeace actiethema's
  Deze Nieuwsbrief
 • Geen opmerkingen:

  Een reactie posten