maandag 20 april 2009

Muziek Voor Gaza benefiet in Heerlen 3 mei 2009

 
Op 3 mei aanstaande vindt in De Nieuwe Nor in Heerlen onderstaande benefietconcert annex ruilbeurs met paneldiscussie plaats ten behoeve van een muziekprojekt in de Gazastrook.
 
Het is zeker een goed project, maar er lijkt te zijn afgestapt van het voornemen om het a-politiek te houden. Naast de te verwachten infostands met vooral anti-Israël materiaal is er nu ook een paneldiscussie gepland met politici van onder meer GroenLinks en publicisten als Mohammed Benzakour, ook niet bepaald bekend om zijn genuanceerde kijk op het conflict.
Ook op hoofdsponsor SP ben ik al enkele jaren geleden afgeknapt, vooral dankzij het optreden van kamerlid Harry van Bommel en senator Anja Meulenbelt met haar hatelijke (en doorgaans simplistische) anti-Israël gedram.
 
Desondanks wens ik de werkgroep veel succes en hoop ik dat ze veel geld inzamelen voor hun projecten in Gaza: geen raketten maar trompetten & geen bommen maar blommen...
 
Peace!
 
Wouter
___________

Paneldiscussie en programma 3 mei

http://musicforgaza.blogspot.com/

Paneldiscussie Gaza: 3 mei De Nieuwe Nor Heerlen
Aanvang: 15.00 uur
Einde: 16.30 uur


Het Centrum voor Diversiteit organiseert in samenwerking met Vredesburo Heerlen en Stichting La Vie sur Terre een paneldiscussie en dialoog met publiek in cultureel café De Nor. Het is een onderdeel van Music for Gaza, een project om geld in te zamelen voor de muziekschool en muziekprojecten in de Gazastrook.

Naast een CD-ruilbeurs, een dans workshop en benefietconcert in poppodium De Nieuwe Nor, is er gelegenheid om mee te denken en mee te praten over actuele thema's rondom Gaza en hoe wij in en vanuit Nederland kunnen bijdragen.

Gesprekleider Max Arian (journalist De Groene Amsterdammer, hoofdredacteur kwartaalblad De Brug van SIVMO) zal met panelleden Mohammed Benzakour (columnist/publicist/schrijver), Aissa Meziani (raadslid GroenLinks Venlo en jongerenwerker Venray) en andere genodigden diverse stellingen bespreken.

O.a. de stelling van musicus Merlijn Twaalfhoven. Muziek als wapen tegen extremisme. Kunnen muziek en culturele uitwisseling uitkomst bieden waar politiek faalt? Kom op zondag 3 mei naar café De Nor en denk mee voor Gaza!

Adres: Pancratiusstraat 30, 6411 KC Heerlen | voor info: musicforgaza@gmail.com

GRATIS ENTREE met 10 CD's, DVD's of LP's; 2 EURO met 5 CD's; 4 EURO zonder CD's


Sponsors Music for Gaza: Heerlen Mondiaal, Vredesburo Heerlen, Simply Dutch Recordings, Erwin Musper/Yeayeayeah Records/Studio The Bamboo Room, Soundmaze, wWv Reschlo, SP Heerlen en Dagblad de Limburger

===========================================

4de CD-ruilbeurs en benefietconcert Music for Gaza
3 mei 2009

Poppodium De Nieuwe Nor
Pancratiusstraat 30
6211 KC Heerlen

GRATIS ENTREE MET 10 CD's, DVD's of LP's
2 euro met 5 CD's en 4 euro zonder CD's

+++Zaal open vanaf 12uur+++

Met van 13:30 - 15.00 uur
•GRATIS Dans workshop olv Mariam Er-Rabhi
•Aansluitend Future Vibes Dance

Discussiemiddag in café: 15.00 tot 16.30 uur
•Gesprekleider: Max Arian
•Panel: Mohammed Benzakour, Aissa Meziani e.a.

Benefietconcert in zaal 17:00 – 01.00 uur
•DJ Noisebag & friends
•The Mondays
•Offroad•Black Mantis•Soundmaze
•Freestroke•X-Libris
•Exit 31•Crimson Aces


www.musicforgaza.net
 
Music For Gaza ondersteunt en ontwikkelt muziekprojecten voor kinderen en jeugd in de Gazastrook en helpt mee aan de wederopbouw van de Muziekschool. We organiseren CD-ruilbeurzen en benefietconcerten om mensen samen te brengen en geld in te zamelen. De eerste drie events in Paradiso Amsterdam, SJU Utrecht en 013 Tilburg waren een succes. Op 3 mei volgt een vierde editie in De Nieuwe Nor te Heerlen (Zuid-Limburg). Met een deel van de ingebrachte CD's wordt een muziekbibliotheek samengesteld voor de muziekschool van Gaza.
 

1 opmerking:

  1. Ik was zelf verhinderd, maar uit het verslag op http://musicforgaza.blogspot.com/2009/05/eerste-indrukken.html valt op te maken dat de benefiet geen groot succes was. Weinig publiek, opbrengst dik 500 euro, maar het was gezellig en inspirerend. De samenstelling van het discussiepanel was eenzijdig gebleven, want ze waren 'vrijwel eensgezind'.
    Ik ken de frustratie van een lage opkomst maar al te goed, reden waarom ik meermaals gezworen heb nooit meer iets te organiseren dat een 'opkomst' vereist...

    BeantwoordenVerwijderen