woensdag 12 september 2007

Tibet-Festival in Valkenberg a/d Geul op 22 september 2007


Hier is het programma voor het Falcon for Tibet Festival op 22 september 2007 te Valkenburg aan de Geul. De opbrengst gaat naar projecten van de stichting YAK ("You Are Kind") in Nepal en Tibet.

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.Programma:

Expositie van de kunstenaar Tashi Norbu en Tibet fotograaf Eduard Fievez (7-22 september 2007). De Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu en de Tibetfotograaf Eduard Fievez houden een expositie in het Sport- en Recreatiecentrum de Polfermolen.

Officiële opening expositie (9-9-2007).
De expositie wordt officieel geopend en er is tijd en ruimte voor een hapje en een drankje. Ook kan worden genoten van de expositie. Een speciaal door Tashi Norbu vervaardigd schilderij voor de gemeente Valkenburg aan de Geul valt te bewonderen in het stadhuis.

Tibetdag (22-9-2007).
De Tibetdag vindt plaats in het Sport- en Recreatiecentrum de Polfermolen en duurt van 13.00 uur tot 17.30 uur. Met presentaties van ontwikkelingsorganisaties die actief zijn in Tibet, Films, Tibetaanse zang- en dansgroepen.

Kiosk en het Theo Dorrenplein.
In het centrum vindt een cultureel/muzikaal programma plaats. De knuffelbrigade Mouse Tigers nodigt mensen uit voor een knuffel.

Multiculturele Millenniumdoelenmarkt.
Er is ruimte voor stands voor commerciële en ideële organisaties.
De standjes worden verspreid in en rondom het Sport- en Recreatiecentrum de Polfermolen. De markt loopt van 11.00-17.00 uur. Inschrijven voor een stand is nog mogelijk. Standprijzen tussen € 20,- (ideële organisaties zonder stroomvoorziening) en € 50,- (commerciële stands met stroomvoorziening).

Wandeling.
Er is een wellnesswandeling langs cultuurhistorische en culinaire plekjes van Valkenburg aan de Geul. De wandeling voert langs de deelnemende ondernemers en verbindt de activiteiten met elkaar.

Sponsormaaltijd.
In het restaurant Kilisé is een Aziatische sponsormaaltijd tussen 18.00 uur en 20.00 uur met een kunstveiling met werken van onder meer Tashi Norbu, Eduard Fievez en andere kunstenaars. Prijs incl. avond- concerten: € 50,-. De opbrengst komt ten goede aan de projecten van Stichting YAK in Tibet (renovatie basisschool) en Nepal (drinkwatervoorziening in Majuwa).

Concerten.
In het Openluchttheater zijn er concerten van Loten Namling, Synergy (de band rond Sandib Battarchary), Sylvia van Swieten en Singer-Songwriter Bert Smeets tussen 20.30 uur en 24.00 uur. Entree: voorverkoop € 10,- / avondkassa € 12,50.

Zandmandala (25 september 2007 t/m 09 oktober 2007).
Tashi Norbu en zijn drie broers creëren een unieke zandmandala, waarschijnlijk in het Sport- en Recreatiecentrum de Polfermolen.


De Stichting YAK vertaalt de succesvolle Tibetdag en Tibetweek in Maastricht (2006 en 2007) naar Valkenburg. De reden voor het festival is kennismaking met de rijke Tibetaanse cultuur en fondsenwerving voor de projecten van Stichting YAK. Het festival valt onder een oorlichtingsproject van het NCDO. Dankzij het budget van het NCDO kan het programma in de Polfermolen worden gerealiseerd. Voor het overige is de Stichting YAK op zoek naar aanvullende financiering en sponsoren. Wilt u als ondernemer meer informatie over aantrekkelijke sponsoring van het evenement? Neem vrijblijvend contact op met het secretariaat en laat u verrassen.

Contactadres secretariaat:
Stichting YAK, Langen Akker 3, 6325 CK Berg en Terblijt, 06-13907936.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten