maandag 22 december 2008

Bronverwijzingen Collectie Habets online

 
  Een rijke bron voor stamboomonderzoek in Zuid-Limburg is nu op internet beschikbaar.
 
____________________
 

Bronverwijzingen Collectie Habets online

 

De 'Collectie Habets' bevat toegangen op familienaam op de oude archieven van Houthem, Klimmen, Meerssen, Oud-Valkenburg, Schin op Geul, Strucht, Ulestraten en Valkenburg in de Landen van Overmaas, en op veel archieven van zuidlimburgse notarissen, aanwezig in het Regionaal Historisch Centrum Limburg en in Rijckheyt.

 

De collectie bestaat uit 5 klappers met ruim 1.200 pagina's gegevens, tussen 1990 en 2002 ten behoeve van stamboom onderzoek verzameld door de heren J. Habets uit Nuth en L. Habets uit Hoensbroek. Daarvan zijn 1.133 pagina?s onlangs als PDF gedigitaliseerd door het Stadsarchief Sittard-Geleen, dat de klappers beheert.

 

Het bestand bevat gegevens van veel families en plaatsen in Zuid-Limburg over de periode circa 1560 tot 1900, met verwijzingen naar de dossier- en aktenummers.

De toegangen zijn op familienaam en op enkele algemene onderwerpen (hoven, kastelen, kerken en diversen), met vermelding van voornamen en vaak partners, kinderen, woonplaatsen en/of andere details. Soms zitten er ook stukjes stamboom tussen met gegevens uit de kerkregisters.

 

Eugene Dubois is bereid gevonden de scans van de Collectie Habets op zijn website 'Genealogie in Limburg' te plaatsen, waar ze voor iedereen vrij te raadplegen zijn:

http://genealogie-limburg.net/index.php/articles/3003

 

Voor de verdere inhoud van de vermelde akten raadplege men zelf de originelen in de betreffende archieven te Maastricht en Heerlen.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten