Greenpeace boekt gentech succes
De Landliebe producten krijgen als een van de eersten het nieuwe label 'Ohne Gentechnik'. Het label is een initiatief van de Duitse overheid om de consument keuze te bieden: met of zonder gentechgewassen.
Voorbeeld voor Nederland
Het label is een goed voorbeeld voor de Nederlandse overheid, die nog niets doet voor de keuzevrijheid van consumenten. Dat kan veranderen. Op donderdag 2 oktober wordt het Algemeen Overleg over Biotechnologie met de ministers Cramer en Verburg voltooid.
Veel politieke partijen maken zich grote zorgen over gentech besmettingen van gangbare en biologisch veevoeders en de verminderde keuzevrijheid van boeren en consumenten. Nu heeft de Tweede Kamer de kans om de Nederlandse regering te verzoeken om net als Duitsland een label voor dierlijke producten te introduceren. Goed voor de consument, goed voor de markt.
Bijkomend milieuvoordeel
Campina wil de Landliebe producten gaan produceren met regionaal geteeld veevoer en zal geen soja meer gebruiken. De alsmaar uitdijende sojateelt is in Zuid-Amerika oorzaak van grootschalige tropische ontbossing. Deze overstap van Landliebe naar Europees veevoer scheelt ongeveer 9.200 ton sojabonen: een akker zo groot als 4.600 voetbalvelden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten