zondag 22 maart 2009

Stamboom oplichters: Van Putten (Heraut) en Pince van der Aa (Stichting Genealogie Nederland)

 
Om de zoveel tijd moet er weer gewaarschuwd worden voor post van oplichters die een mooi verzorgde "familiegeschiedenis" met "familiewapen" aanbieden voor enkele tientjes. Van de beruchte "boekhandel en antiquariaat De Heraut" uit Rotterdam, die ruim 15 jaar terug al probeerde mijn oude opa op te lichten, is de laatste jaren niets meer vernomen, maar ene Willem Lambertus of W. Pince van der Aa is onlangs weer aktief geworden, ondanks eerdere veroordelingen door de rechtbank wegens oplichting. De oplichters gebruiken verschillende namen en postadressen, maar elk soortgelijk aanbod is alleen geschikt voor de oud-papier doos. Hieronder een nieuw en een oud bericht. Er zijn tientallen waarschuwingen op internet tegen deze boeven.
 
Wouter
_____________

WAARSCHUWING: Hoed U voor oplichters! Na de beruchte "Heraut" uit Rotterdam is nu ook ene W. Pince van der Aa aktief met o.a. de "Stichting Genealogie Nederland". Ga nooit in op commerciële aanbiedingen van stambomen die in Uw brievenbus belanden! Ze zijn 100% nep! Het is een verspilling van geld en papier en een bron van ergernis! Zie ook bijvoorbeeld: http://www.landzaat.info/startpagina.htm  en http://home.planet.nl/~jlafeber/stamboomopl/stamboomoplichting.html 

_________________________________________

Stamboom-oplichter weer aktief!

http://www.ngv.nl/Nieuws/homepage.php?action=listitem&ident=528
Een algemeen bericht - 12 maart 2009

Het is een tijdje stil geweest rond de stamboom-oplichter Wilhelmus Pince van der A. uit Leidschendam. Deze inmiddels beruchte persoon kan het niet laten en is weer aktief met het aanbieden van genealogische documentatie.
Van der A. biedt sinds half juli via zijn "Stichting Genealogie Nederland" voor een klein bedrag persoonlijke familienaslagwerken aan, inclusief wapenschilden en uitgebreide stambomen.

Consumenten die zich laten verleiden door het extra aanbod van 35 % korting, lopen het risico naar hun document en hun geld te kunnen fluiten. In 1997 en 2004 werd de zakenman al in respectievelijk Nederland en België veroordeeld wegens oplichtingspraktijken.

Zie ook onze nieuwsartikelen
http://www.ngv.nl/Nieuws/homepage.php?action=listitem&frams=y&ident=104
en
http://www.ngv.nl/Nieuws/homepage.php?action=listitem&frams=y&ident=60
 
==============

10 maart 2006
Acht maanden cel voor oplichter stambomen

In juli vorig jaar maakten we melding van een geval van stamboomzwendel in Nederland. Minder dan één jaar nadat de Antwerpse correctionele rechtbank de Nederlander Wilhelmus Pince van der Aa tot één jaar cel en 5.000 euro boete veroordeelde, was de man opnieuw met zijn oplichterij aan de slag.

In Antwerpen is de oplichter nu vrijdag veroordeeld tot acht maanden cel wegens misleiding van klanten. De Nederlander kreeg bovendien zestien maanden voorwaardelijk, een boete van 12.394 euro en een beroepsverbod van drie jaar.

Wilhelmus Pince van der Aa had een handel in valse stambomen opgezet. Alleen al in Vlaanderen kochten ongeveer 20.000 mensen een zogenaamd persoonlijk naslagwerk over hun voorouders. Het merendeel ontving echter alleen maar een boekje met algemene en onvolledige informatie.

De advocaat van Pince van der Aa probeerde aan te tonen dat zijn cliënt moeilijk iets ten laste kon worden gelegd. Meester Engels stelde dat men "voor 46 euro [...] toch geen volledig uitgewerkte stamboom [kan] verwachten" en dat "een algemeen genealogisch basiswerk en een familiewapen [...] zeer realistisch [is] voor dat geld."

Bron: De Telegraaf / http://www.vvf-brussel.be/nieuws_2006031001.html

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten