dinsdag 15 juli 2008

Israël: 'Free Palestine Bulletin' & opnieuw Antoon van Hooff

 
Als reaktie op mijn mail aan Antoon van Hooff mocht ik van hem nog enkele nietszeggende ('Schurkenstaat!', 'Schurkenstaat!') e-mails ontvangen, die de moeite van het plaatsen hier niet waard zijn. Zijn ingezonden brief aan De Gelderlander afgelopen woensdag kwam grotendeels overeen met zijn reaktie naar mij, en hoeft ook niet hier herhaald te worden.
Zowel Ratna als ik hebben nog een nieuwe ingezonden brief naar De Gelderlander gestuurd (met zijn tweeën lobbied nu eenmaal lekkerder dan alleen!) om zijn verdachtmakingen te weerleggen. Het 'Israëllobby' label komt me danig mijn neus uit inmiddels, en lijkt alleen tot doel te hebben ons in een hoek te zetten: ik ben activist, al 25 jaar! Ik ben ook geen deel geweest van de milieulobby, de Loesje-lobby, de Wereldwinkellobby, de antiracisme-lobby, de indianenlobby, de West-Sahara-lobby, de vegetariërslobby, de dierenrechtenlobby, de vredeslobby, de anti-afbraak-lobby, de uitkeringslobby, de anti-rook-lobby, de Middenbos-lobby of de stop-uitbreiding-vliegveld-Beek-lobby. Als er al een lobby aktief is in dit conflict, dan is het de goed georganiseerde en zwaar gesubsidiëerde pro-Palestijnse lobby.
 
Onze eerdere ingezonden brieven aan De Gelderlander werden beide geplaatst, en zijn hier te lezen.
 
 
Ook GroenLinks - nog steeds mijn partij? - liet zich weer eens niet onbetuigd in het demoniseren van Israël, zie onderaan. Hetzelfde krantje werd eerder tegen betaling met de Groene Amsterdammer verspreid, maar GroenLinks zal het gratis hebben meegestuurd.
 
Wouter
_________________________
 
Re: brief 'Buitenburgers Israël'

 

Anton van Hooff (Lezersbrieven 9 juli) zet mij liever weg als 'verlengstuk van de pro-Israëllobby' dan op mijn kritiek in te gaan. De manier waarop hij Joden en Israël bij herhaling schoffeert is heus voldoende aansporing voor mij om te reageren, daar heb ik geen faxen van het CIDI voor nodig.

Van Hooff draait oorzaak en gevolg om door Israël 'de belangrijkste aanstichter van Jodenhaat in de wereld' te noemen. Vervolgens betreurt hij dat hij geen Holocaustherdenkingen kan bijwonen omdat daar Israëlische vlaggen te zien zouden zijn. Hij zal daar zeker niet gemist worden.

Welke bevolkingsgroep in Nederland wordt afgerekend op misstanden in hun land van herkomst? Komt Wilders' islamofobie niet door de groeiende invloed van moslims op de Nederlandse maatschappij, maar door het beleid van Marokko of Iran? Slaan skinheads Turken in elkaar vanwege de onderdrukking van de Koerden, of Chinezen vanwege de Tibetanen? Van Hooff zet louter de Joden apart en verdeelt ze in slechte, die 'schurkenstaat' Israël steunen en zo Jodenhaat oproepen, en goede, die zijn eigen mening delen.

Ik ben deze week toevallig in Nijmegen voor de Vierdaagse, maar zal Anton van Hooff wel niet tegenkomen. Er lopen immers Israëli's met vlaggetjes mee.

 

Wouter Brassé

Sittard

 
_________________________
 
Aan: GroenLinks ledenadministratie en redaktie Magazine
 
 
Sittard, 15 juli 2008
 
Beste mensen,
 
Naar aanleiding van Uw nieuwste wapenfeit, het meesturen van een propagandakrantje van het Nederlands Palestina Komitee met het jongste nummer van het GL Magazine, heb ik besloten om mijn contributie terug te brengen tot het minimum. U heeft immers blijkbaar genoeg geld om dit soort troep ongevraagd naar Uw leden te sturen, en daar is mijn bijdrage absoluut niet voor bedoeld.
 
Dit krantje is eenzijdig, lasterlijk, leugenachtig, en één lange oproep om Israël te boycotten, wat bij mijn weten niet overeenkomt met het partijstandpunt van GroenLinks in het conflict.
 
Ik zal U eerlijk zeggen dat de enige reden dat ik vooralsnog lid blijf van deze partij, mijn waardering voor de lokale afdeling in Sittard-Geleen is.
 
 
Hoogachtend,
Wouter Brassé, Sittard
 
lokaal lid van Progressief Sittard sinds 1986 (in 1989 omgedoopt in GroenLinks Sittard, vanaf 2001 GroenLinks Sittard-Geleen)
landelijk GroenLinks lid sinds 1997 (maar voor hoe lang nog?)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten